Over mij

undefined

Graag introduceer ik mij aan de hand van een kort persoonlijk profiel en van mijn missie. Gevolgd door voorbeelden van ervaringen van cliënten.

Het gezicht achter BreinVitaal is drs. Peter Paul Both, Psycholoog NIP,  oprichter van deze psychologenpraktijk en behandelaar.  Bij het coachen van een cliënt met ADHD kwam ik in contact met de neurofeedback methode als aanvullende behandeling. In mijn vriendenkring ken ik mensen die zelf worstelen met ADHD, PDD NOS  en Asperger of een kind hebben met deze kenmerken. Voor veel cliënten geldt dat  medicatie niet (meer) werkt of onvoldoende resultaat oplevert.  Of ze hebben al diverse therapieën geprobeerd met geen of weinig resultaat. Ik geef leiding aan de praktijk sinds 2004 en behandel met neurofeedback vanaf  2010. Ik heb in Nijmegen psychologie gestudeerd  en daarna nog diverse opleidingen en trainingen gedaan zoals de postdoctorale opleiding neurofeedback (2008-2010), cognitieve gedragstherapie, biofeedback en  bijscholingen via het internationale BCIA instituut voor neurofeedback.Ik ben aangesloten bij het Nederlandse instituut  voor psychologen (NIP) en de Nederlandse  Federatie Gezondheidszorg (NFG)  Ik kan goed luisteren, analyseren en anderen stimuleren en motiveren. Met diverse cliënten heb ik doorbraken bereikt op het gebied van ADHD, autisme en slaapklachten waardoor ze in school- of  werksituaties meer uit zichzelf kunnen halen.  

undefined undefined
Missie 

Kwalitatief goede behandeling en begeleiding bieden aan kinderen, jongeren en volwassenen. Naast de behandeling is er oog voor de totale mens en zijn leefstijl. Leefstijl heeft effect  en ik probeer mijn cliënten daarvan  ook bewust  te maken. Verbindingen met anderen zijn ook belangrijk voor herstel. Deze elementen heb ik vastgelegd in het e-boek dat via deze website verkrijgbaar is.  De praktijk richt zich op ADHD, autisme en slaapklachten en heeft  deze klachten ook succesvol behandeld.  Er is regelmatig overleg met andere professionals die tot de top behoren in neurofeedback behandeling en in onderzoek.  Verder vind ik het belangrijk om breed toegankelijke en laagdrempelige zorg te bieden tegen redelijke tarieven. 

Ervaringen van cliënten

Meisje (18) met diagnose ADHD,  na  10 sessies neurofeedback: “ik ben rustiger in mijn hoofd, mijn stemming is beter en ik heb veel minder het gevoel dat erover mij geroddeld wordt  op school.  “

Martin (38), met een indicatie voor Asperger.  Al na 5 behandelingen neurofeedback ervaart hij meer innerlijke rust.  Na 20 sessies hoort hij uit zijn omgeving positieve geluiden. Hij zou rustiger zijn en beter luisteren in vergelijking  met vroeger. Zelf ervaart hij meer kalmte als hij een meningverschil heeft met zijn partner,  er is meer harmonie in de relatie en ze kunnen weer samen leuke dingen doen.

Vrouw (35) heeft moeite met het onthouden van namen van collega’ s, daarnaast  slaapproblemen en angstklachten. “Ik kan nu rustig slapen, als ik al wakker wordt dan val ik weer snel in slaap. Ik ben rustiger zonder dat ik mijn ik kwijtraak.  Bij Peter Paul kan ik mijzelf zijn zonder toeters en bellen”.

Klik hier om contact met ons op te nemen.