Onze werkwijze

Door onze werkwijze krijgen onze cliënten meer rust in hun hoofd en functioneren ze beter op school of op het werk.  Graag willen we toelichten hoe we werken, de resultaten van onze behandeling, onze visie, onze wijze van werken bij aanmelding en dergelijke. 

1. Je hebt zelf ADHD en hebt een baan

Je kunt je  beter focussen waardoor je werk soepeler verloopt en je meer waardering krijgt.
Je maakt minder fouten wat goed is voor je zelfvertrouwen. Je flapt niet meer alles er uit.
Je  huishouden verloopt effectiever, je  weet een basisorde te scheppen  waardoor je meer rust krijgt thuis.

2. Je bent student en hebt ADD/ADHD kenmerken

Na een aantal sessies wordt je  kalmer, vertoon je  meer concentratie en ben je flexibeler, je stemming verbetert. Aandacht en zelfregulatie verbeteren volgens een test die voor en na de behandeling is afgenomen.  

3. Je hebt een dochter (12 jaar) met ADHD

Na een aantal sessies leert je kind meer zelfcontrole  d.w.z.  beter  worden in het reguleren  van gevoelens en impulsen. Haar  aandacht en concentratie verbetert  m.a.w.  de kernsymptomen van ADHD  nemen af.  Jouw  gezin krijgt meer rust.

4. Je partner heeft (syndroom van)Asperger

Jouw  partner  heeft meer rust, kan beter luisteren , waardoor er minder snel conflicten ontstaan. Irritatie komt nog wel voor, maar er is meer begrip. Samen dingen ondernemen is weer leuk. Je partner kan beter omgaan met de verschijnselen van autisme. Jouw  partner heeft weliswaar nog moeite met het inleven in anderen, maar hij/zij  toont wel betrokkenheid en is socialer, het contact met vrienden en familie geeft meer plezier. Hij  praat meer.

5. Jouw kind heeft  het syndroom van Asperger.

Jouw kind is innerlijk rustiger en kan beter luisteren. Met wat hulp kan hij zijn leven beter organiseren.

6. Je hebt slaapklachten.

Na 5-12 sessies zien we verbetering van je slaapklachten. Je  kunt wel eens wakker worden, maar slaapt snel weer in. Na het opstaan voelt je je fitter dan voor de behandeling en je bent uitgeslapen.   

Mijn visie

Kinderen, jongeren en volwassenen  helpen om beter tot hun recht te komen. Ik kijk naar symptomen, maar ook naar de hele mens die wil groeien. Slaapgedrag, voeding en beweging kunnen ook een rol spelen bij de behandeling.   Ik zet in op een begeleiding die inspirerend, motiverend is en doelgericht met ruimte voor relativering en humor.  We werken aan kwaliteit door samen  te werken met topinstituten op het gebied van neurofeedback en biofeedback. Door redelijke tarieven te vragen willen we een grote groep mensen kunnen helpen bij hun herstel en ontwikkeling. 

Concrete aanpak bij aanmelding.

Cliënten die zich aangemeld hebben nodigen we uit voor een (kosteloos) kennismakingsgesprek  gevolgd door een intake.  Aan de hand van dit gesprek bepalen of we de klachten kunnen behandelen en hoe we het gaan aanpakken.  Als cliënten kiezen voor neurofeedback dan wordt er op korte termijn een EEG en QEEG gemaakt. Meer weten over biofeedback of neurofeedback? Klik dan door naar onze diensten.

Het kan zijn dat gekozen wordt voor een combinatie met neurofeedback en gesprekstherapie. Cliënten krijgen dan een of meer vragenlijsten om in te vullen.  

Wil je meer weten over gesprekstherapie, klik door naar onze diensten.