ADHD behandeling

Nemen je concentratieproblemen zoveel tijd in beslag dat je er ongelukkig van wordt?

Ben je snel afgeleid waardoor je prestaties minder zijn dan wat je zou kunnen laten zien?

Heb je

  • problemen op school of werk zoals deadlines niet kunnen halen waardoor je je werk te laat inlevert of niet af krijgt
  • communicatieproblemen met je partner zoals afspraken vergeten, woede uitbarstingen e.d.?

Mogelijk ervaar je

  • problemen met het organiseren van jouw huishouden: opruimen, boodschappen doen, maaltijden bereiden etc.,
  • dat je geen tijd hebt voor vrienden, omdat je het organiseren van je leven veel tijd en stress kost,
  • dat je geen tijd hebt voor je administratie, omdat het organiseren van je leven tijdrovend is en omdat je vaak uit balans bent.
ADHD behandeling BreinVitaal Nijmegen

Wat is ADHD?

ADHD is een vaak voorkomende stoornis. De kenmerken van ADHD zijn: een stoornis in de aandacht en concentratie. Er kan sprake zijn van hyperactiviteit en impulsiviteit. Een deel van de kinderen met ADHD heeft later als volwassene slechts lichte problemen, naar de stoornissen kunnen ook matig of ernstig zijn als ze volwassen zijn. ADHD heeft voordelen aangezien mensen met deze kenmerken ook vaak creatief kunnen zijn. En voor wat hun interesseert kunnen zij een sterke concentratie en gedrevenheid tonen. Organisatie van het alledaagse leven kan echter problemen opleveren waardoor dingen niet lukken wat weer tot een negatief zelfbeeld kan leiden.

Een goede ADHD behandeling kan een bijdrage leveren aan blijvend herstel.

Door mijn ruime ervaring met de behandeling van ADHD weet ik hoeveel pijn het je kan doen. Ongeacht of je problemen ervaart op school of werk of in de communicatie, er is een effectieve behandeling mogelijk. Door een goede behandeling lukt het je mogelijk weer om je te concentreren op school of werk. Je krijgt meer grip op je leven. Door gesprekstherapie krijg je een betere aandacht en concentratie, meer inzicht in je gedrag en leer je zelfsturend op te treden.


Je vraagt je af :

Ik heb al van alles geprobeerd. Ik vraag me af of deze therapie wel gaat helpen.

Dat kan ik me voorstellen. Ik behandel ADHD al sinds 2010 en ik heb in die jaren goede resultaten kunnen zien van therapie. Motivatie speelt wel een belangrijk rol bij de kans van slagen dat geldt voor ADHD en voor andere klachten. Je kunt weer een volwaardig kleven leiden dat past bij je capaciteiten.

Wat houdt gesprekstherapie in?

Meestal praktisch werken met als doel bijv. beter te organiseren of je zelfbeeld op te krikken.

Jullie werken met hersentraining en elektroden. Krijg ik stroom toegediend?

Nee, we meten met onze elektrodes alleen de hersenactiviteit in het hoofd. De electrodes zijn bedoeld om hersenactiviteit te meten.

Heb ik een verwijsbrief nodig van de huisarts?

Voor ons hoeft dit niet. In veel gevallen vindt gedeeltelijke vergoeding plaats vanuit de aanvullende verzekering.

behandeling van ADHD BreinVitaal Nijmegen

Na 10 sessies neurofeedback: “ik ben rustiger in mijn hoofd, mijn stemming is beter en ik heb veel minder het gevoel dat erover mij geroddeld wordt op school. ” Haar ouders vinden haar sinds de behandeling gestart is, rustiger overkomen, ze is beter bereikbaar.

Meisje (18) met diagnose ADHD

Na 10 sessies ervaart hij minder ADHD symptomen en ook zijn stressniveau is van matig naar licht gegaan. Hij geeft aan beter te slapen en meer rust in zijn hoofd te ervaren.

Man (21) met ADHD en PDD NOS kenmerken

Een vrouw van 44 jaar (met 2 zoons) kan beter met woede omgaan en haar boosheid beter uiten. Na de behandeling ervaart ze meer balans. Thuis is de communicatie verbeterd. Haar kinderen luisteren nu naar haar. Ze waardeert de behandeling met een 8,5.

Vrouw (44 jaar)

Wat maakt mijn wijze van werken uniek?

Je kunt kiezen voor begeleiding die bij je past: hersentraining met of zonder gesprekstherapie of alleen gesprekstherapie.

De training is speels van opzet: een computergame of een filmpje kan onderdeel uitmaken van het programma. In veel gevallen is geen medicatie nodig.

Wil je op korte termijn een gesprek wat inzicht geeft? Bel dan voor een afspraak, de eerste 30 minuten zijn gratis. Bel 06-38017652