Biofeedback

Biofeedback is een behandeling waarbij je brein uitgedaagd wordt om beter te functioneren, het is een behandeling zonder medicatie. Je kunt het gebruiken voor stoornissen als ADD/ADHD, autisme, PDD NOS en slaapstoornissen.

Het trainen van je brein tot het maximale potentieel is vergelijkbaar met het trainen van spieren van je lichaam tot een optimaal niveau. We kijken naar het gedrag van hersengolven wat zichtbaar gemaakt kan worden op een computer, EEG golven genaamd. Als je bijv .een probleem hebt met concentratie en impulsiviteit dan zien we dit aan de patronen van je EEG golven. We trainen dan je brein om rustig en aandachtig te worden. Een soort fitness voor het brein. Na een intensieve periode van trainen kan de behandeling afgerond worden en zijn de positieve effecten blijvend. Het brein kan dus leren zich zelf te reguleren om beter te functioneren. Je kunt leren de juiste hersengolven te produceren die nodig zijn voor rust, aandacht, concentratie en kwaliteit van slapen. De meeste cliënten vinden het plezierig om te doen.

Klik hier voor veel gestelde vragen rondom neurofeedback (FAQ)

ADD/ADHD

Door de training krijg je meer innerlijke rust, de aandacht en concentratie verbetert, de impulsiviteit vermindert. Als er sprake is van druk gedrag, hyperactiviteit dan neemt deze geleidelijk af. Het slapen verbetert (inslapen, doorslapen, uitgerust zijn).
Autisme/PDD NOS.
Neurofeedback verbetert de innerlijke rust, de flexibiliteit van het denken en het sociaal functioneren.

Slaapklachten

Door neurofeedback verbetert het inslapen, het doorslapen en daardoor sta je uitgerust op.