Behandeling van autisme

Heb je moeite met het begrijpen van communicatie van de ander en daardoor meningsverschillen en discussies?

Vind je het lastig om je op het gevoel van de ander af te stemmen?

Mogelijk heb je een voorkeur voor logisch en  rationeel denken.

Vind je het lastig om sociale contacten aan te gaan en verloopt  het  onderhouden ervan moeizaam?

Heb je behoefte aan eerlijkheid, ook als de ander dit ongepast vindt?

Misschien houd je van een vast ritme en heb je moeite met veranderingen.

Houd je van vaste gewoontes en orde en netheid?

Hecht je zo aan vaste gewoontes  en rituelen dat je wel eens in conflict komt met je omgeving ?

Kun je in details blijven steken zodat je achterop raakt met het huishouden  of met de financiën?

Mogelijk heb je kenmerken van autisme als je je herkent in de bovenstaande ervaringen.

Er is een therapie mogelijk waardoor je beter met je  autisme kenmerken kunt omgaan.

Wat is autisme?

De kenmerken kunnen per individu zeer uiteenlopend zijn.  Iedereen heeft wel in bepaalde mate autistische trekken, maar dat is wat anders dan een autismediagnose hebben.   Autisme kan leiden tot beperkingen op het gebied van studie of werk of in je relatie waardoor je niet tot je recht komt. Omdat je dingen bekijkt vanuit details naar het grotere geheel  krijg je moeilijk overzicht . Daardoor kunnen praktische klussen rondom huishouden of administratie moeilijk uitvoerbaar  zijn.  Zich snel overweldigd voelen door prikkels  is een veel genoemde klacht.  Ook is het lastig  om  je in de ander te verplaatsen op een manier dat  deze zich begrepen voelt. Bij volwassenen is de diagnose lastig te stellen , omdat zij compenserende vaardigheden ontwikkeld kunnen hebben. Daardoor  kunnen de symptomen op de achtergrond  raken. Het heeft zeker ook voordelen om autisme kenmerken te hebben blijkens de lange lijst van getalenteerde schrijvers, acteurs, wetenschappers en componisten met deze kenmerken. 

Op welk terrein je probleem ook ligt er is een behandeling mogelijk die aansluit op jouw behoeften. Door mijn jarenlange ervaring begrijp ik waar je door heen gaat.  We kunnen kijken naar waar jij goed in bent en naar wat jou rust geeft . Ik kijk naar jouw klachten  en we gaan aan de slag. Door deze therapie krijg je meer grip op je leven en krijg je meer voldoening. 

Autisme kan tot veel spanningen en overbelasting leiden in studie, werk en relaties. Gelukkig is het mogelijk om te leren om te gaan met je autisme kenmerken waardoor je voldoening in je leven kunt krijgen.  En je kunt  leren om beter te functioneren in  onze maatschappij die rijk is aan drukte en prikkels.

Wat houdt de behandeling in?

We trainen je hersenen zodat je minder stress, meer rust krijgt en een betere concentratie. Daarnaast kun je gesprekstherapie krijgen waardoor je manier leert om met autisme effectief om te gaan, zeg maar strategieën om meer voor elkaar te krijgen en beter te plannen. Of om sociale contacten bij te houden. Alleen gesprekstherapie is ook mogelijk.

Je vraagt je af :

- ik heb autisme kenmerken, maar hoe weet ik of mijn klachten ernstig genoeg zijn.

In 1 tot 2 gesprekken kunnen we dit samen bepalen.

Therapie kost geld, je vraagt je af of je het wel kunt betalen.

Vraag je af wat de kosten van autisme nu zijn voor je. In hoeverre benadeelt het je werk, in hoeverre je relatie met partner. Zie het als een investering in je toekomst.

Ik voel me niet prettig bij het delen van gevoelens met een onbekende.

 Je hoeft je niet bezwaard te voelen, je kunt je gevoelens in vertrouwen delen, het is mijn werk om mensen te helpen gevoelens te verwerken en actie te ondernemen om er wat aan te doen.  Alles wat je vertelt zal ik vertrouwelijk behandelen. Je hoeft je familie en vrienden er niet mee te belasten.

Cliënten met autismekenmerken  over hun behandeling.

Man (38 jaar). Voordat ik in therapie ging bij Peter Paul had ik vaak meningsverschillen met mijn vrouw over onze baby. Na een aantal therapiesessies kon ik kalm haar standpunt aanhoren. Ik voelde me rustiger van binnen. Bij een meningsverschil kunnen we samen naar oplossingen zoeken.

Student (20 jaar, Asperger):door de therapie bij Peter Paul kan ik me beter concentreren, heb ik meer overzicht in moeilijke situaties. Ik kan me beter ontspannen en beter over mezelf reflecteren. 

Vrouw van 23 jaar met PDD NOS diagnose: Ik ben door de therapie vooruitgegaan met wat ik wilde leren: grenzen aangeven en met boosheid leren omgaan. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen.

Therapie voor autisme is op maat en afhankelijk van de hulpvraag. Starheid in denken  doorbreken, sociale vaardigheden waar nodig  verbeteren , een positiever zelfbeeld  ontwikkelen, kunnen behandeldoelen zijn. Aangezien ik de hersenen  kan trainen naast gesprekken voeren kan ik je een unieke methode bieden  die volgens onderzoek effectief is voor klachten als autisme.  

Als je een afspraak wilt maken, bel me dan. Bij het eerste gesprek zijn de eerste 30 minuten gratis. Bel mij op 06-38017652  (of download het gratis e-boek) .

Hersentraining d.m.v. neurofeedback met gesprekstherapie leidt vaak tot goede resultaten op het gebied van planning, communicatie en sociale vaardigheden.